Dagens lærere...Er et sånn overalt her i Norge??

Hei! :-D Da var jeg tilbake igjen,med litt gruff i systemet som bare MÅ ut! 

 

Hva er det dagens lærere er opplært til egentlig?? Det undres jeg på..De setter diagonoser,uten å ha noe som helst kompetanse for det! Joda,noen av dem har sikkert selv barn med diagonoser,men de kan jo ikke sitte å si at det er ikke no galt med sønnen din,HVERTFALL ikke ad/hd,for han er ikke sånn som sønnen min å jeg har flere års erfaring. WTF?? INGEN barn med samme diagonose er vell like?? 

Også presterer de da og begynne å prate om forsikiringer oppi dette!! No som lød sånn: Du må tenke på hva du gjør MOT sønnen din,for han får høyere livsforsikring,inneboforsikring og bilforsinkring bare fordi de ser at han har vært til utredning på BUP,uavhengi av om dem finner diagonose,no vi tviler på blir funnet.

ALTSÅ??? For helvete,jeg kan BETALE det som kommer ekstra i utgifter for han jeg ass,ikke no problem!! ingen tenker på hva han kan tjene på det helsemessig..Penger betyr ALT! Er det ikke litt viktig å få bekrefta/avkrefta hva vi har å kjempe mot her da?? slik at vi kan forstå han og at han får den hjelpa han trenger,ifht eventuell diagonose! 

De vil ikke engang være med å svare på skjemaer til bup,pga at de kjenner han ikke igjen i papirene og spm som blir stilt der!! Prøver å fortelle dem at det er ikke no uvanelig at barn med atferdsvansker er 2 vidt forskjellige personer i skole og hjemme. Vet dere hva de preseterer å si?? At det pleier å være omvendt! At de utagerer på skolen og er snille hjemme! Ja,greit det. Men det tilsier likevell ikke at det er sånn det er HVER gang i hvert eneste tilfelle!!

Sønnen min er trygg her hjemme,han får lov til å ha sine egne meninger,han VET han kan snakke med oss om ALT! No han også gjør! Å da faller det seg kansje naturlig at det er her han tør å være seg selv og vise følelser og sinne?? 

Greit,jeg har heller ikke no kompetanse til å si at her er det en diagonose! MEN jeg er mamman hans,og jeg kjenner MITT barn bedre enn noen annen! Å jeg ser jo at gutten sliter! Jeg ser jo at det er no som "ikke stemmer"! Jeg blir provosert og såra når andre mennesker snakker som at dem kjenner han bedre enn meg!!  Jeg er åpen for at det kansje ikke er no diagonose! Men da  jeg vil gjerne ha det bekrefta! da VET jeg at da er det psyken hans og at han må få sjangsen til å utvikle seg som et menneske og få mest mulig hjelp utifra det! 

Nei takke seg til!! Nå har jeg fått nok av trangsynte lærere som motarbeier meg! Helt fra barnehagen har jeg blitt motarbeida!  Når skal skolene sette inn lærere som har litt peil?? DRITTLEI og forbanna sliten!! På neste ansvars- gruppe møte,skal de få KLAR beskjed om at de bare må trekke seg unna og la meg gjøre jobben min som mamma,og la meg gjøre det som jeg føler er best for sønnen min !

VI har kjempa blod og tårer i 8 år for å få han inni BUP. Arrangert barnevern,barnepsykolog,helsesøster,ppt og familievern. VI har til og med flytta til en annen kommune og annet fylke!! å når vi endelig har fått han inn,kommer de å forventer at jeg skal avblåse hele greiene pga noen forsikringer som blir dyrere?? rett og slett FREKT!!! Dessuten var det barnepsykologen som denne gangen sa han trengte å komme seg til utredning,å han har faktisk gjort seg opp en mening om hvilken diagonose det er snakk om. Han har jobba i BUP før i lengre tid,så han har faktisk kompetanse til å si det. Til og med DET ignorerte dem! De fortsatte med det samme tullpreiket! MAKAN!!

 

End of story!

AAAH! Det var jammen godt å få det ut! Takk kjære blogg :-D

5 kommentarer

Embla

15.nov.2011 kl.17:11

Jeg er enig med deg, lærere har ingen kompetanse for å bekrefte eller avkrefte diagnoser. Og de fleste lærere går rundt og tror at enten har man ADHD, eller så har man ADD, for å bare ha HDD går ikke an, men det gjør det faktisk. Selv om lærere har "mange års erfaring" med barn med forskjellige diagnoser, betyr det overhodet ikke at de er i sin rett til å gjøre slikt. Mange klarer også bare å se diagnosen, og ikke mennesket bak det, så det blir det ofte at "Nei, ADHD, da oppfører man seg nøyaktig sånn og sånn uten unntak", men det er jo selvfølgelig feil.

Min mor og far måtte også jobbe beinhardt for å få meg til utredning hos BUP, jeg har jo ADD selv, noe lærerne aldri hadde oppdaget, og nok aldri kom til å oppdage heller, så lærere har null peiling.

Kjenner jeg også blir provosert av slike trangsynte, bedrevitende lærere som du beskriver her. Etter min oppfatning synes jeg ofte at lærere er bedrevitende og trangsynte, men det gjelder sikkert bare noen få, men jeg har vært borti noen slike. "Jeg har rett, jeg er lærer, jeg vet alt!"

Synes også at litt lære om forskjellige diagnoser burde inngått i lærerutdanningen. Skal man jobbe som lærer, særlig på grunnskolen, må man nesten vite litt om forskjellige diagnoser når de bombesikkert må jobbe med flere barn som har forskjellige diagnoser.

Jeg er enig med deg, men fortsett å stå på, det er bare du og barnet ditt som vet best hvordan ting er om barnet.

Og det at de er "slemme" på skolen og "snille" hjemme? Ville jeg også kalle for bullshit, beklager språkbruken.

Fortsett å blogge slik! :D

Hildur

17.nov.2011 kl.09:41

Bra med en liten utblåsning i ny og ne :) Jeg mener at lærerne selvfølgelig kan legge merke til at barn har problemer, men like ofte ser de ikke at de har problemer. Og de har ingen kompentanse til å diagnosere barna. Du som mor vet som oftest best, og i dette tilfellet tror jeg virkelig at du har peiling :) Bra at sønnen din føler seg så trygg i hjemmet da, og at han har en mor som virkelig jobber for hans ve og vel :)

Synnøve

17.nov.2011 kl.14:50

Embla: Tusen takk for svar og godord :-))

Syns det er foruroligende at mange lærere ikke eier forståelse og ikke har peiling...Bare pga det kunne det gått veldig galt med gutta mine! Og har sikkert gått galt med mange andre barn også...pga slike bedrevitere...La oss si da,at jeg var lett påvirkelig,å hadde hørt på dem. Fordi jeg trodde at de visste best,de er jo tross alt lærere! Gutten min hadde ikke fått no hjelp,null forståelse over hva han kjemper mot,tung hverdag med masse tunge tanker osv...Kan tenke meg det hadde gått temmelig på tryne med han! :-((

Men heldigvis er jeg ikke lett påvirkelig!! Så det skjer ikke! Samme med yngstemann å...Viste seg at han hadde asperger og ad/hd...Ikke ble et plukka opp hverken i barnehage eller den 1.skolen han gikk på..Nå han bytta skole,var det heldigvis en lærer som hadde litt peiling som plukka han opp allerede 1.dag han var på skolen der..

Så det er jammen på høy tid at dette med diagonoser blir et pensum for de som skal bli lærere! Ikke bare det grunnleggende,men gå litt mer i dybden! Og at de lærer seg at ingen barn med samme diagonose er like! De kan faktisk være 2 helt vidt forskjellige mennesker!! Også at man ikke trenger å henge i taklampene for å ha ad/hd eller andre diagonoser! Det finnes faktisk noe som heter "snill pike/gutt" syndromet som ofte rammer jenter med diagonoser ,men noen ganger rammer det faktisk gutter også!!

Virker som det bare er de som bokstavelig talt henger i taklampene som blir plukka opp...Å det syns jeg er veldig bekymringsverdig..For er så mange barn som er snille utad,men som virkelig sliter inners inne og trenger serr hjelp!!

Hva språkbruken din angår,er jeg ikke så nøye på det,tok vel litt av på språkbruket i dette innlegget jeg å,så da er vi i samme båt ;-) hehe...

Tusen takk for det,skal prøve så godt jeg kan! Bare redd for at jeg røper for mye om privatlivet mitt :-P Men samtidig er det no som MÅ ut! Godt å sette ord på det...Men litt skummelt å utlevere seg så mye... :-P

Synnøve

17.nov.2011 kl.14:54

Hildur: jaaa!! :-)) ja,seff gjør dem det,og de har nok en viss peiling. Men det virker som at det bare er de som bokstavelig talt henger i taklampene som blir plukka opp...snill pike/gutt syndromet kjenner dem ikke til virker det som..No som ofte rammer jenter med diagonoser,i visse tilfeller gutter også..Men på innsiden sliter dem som bare det og alt er bare kaos inni dem..Så slipper de det ut,på steder de er trygge..

Tusen takk for kommentar og gode ord :-)) Skal ta det med meg i hjertet mitt <3

Hildur

17.nov.2011 kl.15:05

:)

Skriv en ny kommentar

Synnøve

Synnøve

30, Askim

heisann!! Synnøve her! 31 år og har to nydelige gutter på 9 og 11 år og verdens herligste samboer! vi har holdt sammen 8 gode år!disse gutta er mitt ALT <3 vi har også mange andre barn.Driver oppdrett av kaniner :-)avler dvergveddere,liten sølv og vedder/løve.Har også 4 katter og 2 hetterotter:-) i denne bloggen vil jeg skrive om hverdagen på godt og vondt,temaer/nyheter som opptar meg,om dyra våre og om asperger og ad/hd,for at mennesker skal forstå det bedre.Siden min yngstesønn har den diagonosen,og blir ofte misforstått og tatt som et problembarn..Det skal også sies at jeg blogger for min egen del å ikke for å få mest mulig lesere eller for å underholde andre..Men bli gjerne leser,koselig det :-) Elsker mine trofaste få lesere <3vi blogges :-)

Kategorier

Arkiv

hits