Det å leve livet sammen med et annet menneske

Hei alle sammen :-) 

I dag vil jeg snakke om det å være i et forhold og dele livet med et annet menneske. Trur jeg vet litt hva jeg snakker om etter 8 år i et forhold med oppturer så vel som nedturer. Det å stå sammen i tykt og tynt er en vakker ting,men også en fryktelig vanskelig ting. Kommunikasjon er no av det viktigste i et forhold...Et forhold vi jeg si er en eneste lang samtale. Man må snakke,snakke og snakke. Hvertfall i vanskelige perioder.

                                    Profile Pictures

For vanskelige perioder blir det.Noen ganger er man bare drittlei! Men slik jeg ser det,er det også en måte å bli kjent på. Gjennomgår man ikke vanskelige perioder og alt bare er rosenrødt hele tiden,lærer man hverandre heller ikke å kjenne. Man blir kjent med hverandre på godt og vondt. Kansje trist,men sant. Viss et par påstår ovenfor meg at de alldri krangler og alt bare er bra,blir jeg skeptisk. Da tenker jeg at en av dem eller ingen av dem tør å si det dem mener. Å det er jo absolutt ikke bra! Ting kan umulig være rosenrødt hele tiden i et forhold.

                                               LOE GUE END

Prata med mange eldre ektepar,som har vært gift like lenge som jeg har levd. Jeg er nysgjerrig av natur,så har spurt hva dem gjør for å holde ut og holde sammen uansett! Det mange har sagt,er at dem ikke får det no bedre med å gå hvert til sitt heller. Det blir jo bare vondt værre pga hjertesorg og savnet etter hverandre. JA,de hadde sikkert kommet seg gjennom det,å til slutt funnet seg noen andre. MEN,de hadde jo møtt på like mye utfordringer i det nye forholdet som med det gamle. Kansje til og med VÆRRE utfordringer. Det å vite hva du har,før du mister det er viktig,tenker jeg da.

                                           Gästebuch von Baumprinzessin

Det er så lett å ta hverandre for gitt. Tror mange faktisk gjør det. Å trur mange ikke ser verdien i å kunne gå igjennom himmel og helvete sammen. Overvinne hverdagens stress og utfordringer. Det er jo DET et forhold dreier seg om. Med gjensidig respekt,aksptere hverandre som individer og kommunikasjon kommer man veldig langt! Å det å gi og ta. Noen ganger må man bare bite seg i tunga og bøye seg i støvet....rett og slett..Bli enige om å være uenige ;-) Den har funka for oss gang på gang. Så får man prøve å finne en gylden middelvei på problemet :-)

 

Det å ha barn rundt seg 24/7 kan også være en utfordring. Jeg tror det er viktig at par også kan være kjærester foran barna sine.Har inntrykk av at mange "skåner" barna for kyssing,kos,klem og komplimenter. Ja,barna syns kansje det er litt flaut og kommer diverse utspill og meninger om det. Men man trenger ikke slutte med det fordetom. Viktig å ta seg tid til det. Når ellers skal man få tid til det? Så får man bare la barnas utspill gå litt gjennom det ene øret og ut det andre ;-) Saken er at de syns det er trygt og godt å se at mamma og pappa har det bra sammen. Som sagt litt flaut..Men det tar de så absolutt ingen skade av.

                                            How Do I Tell Him I'm Pregnant? | Flickr: Intercambio de fotos

Å det å være litt gæærne sammen titt og ofte trur jeg er viktig. Er så mye alvor og stress som tar oss igjen og setter sitt preg på oss.Til slutt blir det en ond sirkel som er vanskelig å komme ut av. Ta en vannkrig,løp etter hveranre som noen drittunger,tull og tøys til krampa tar dere :-) Ta en spontantur en helg det skulle vise seg at dere får barnefri (en sjelden gang) Vet penger og økonomiske problemer kommer i veien for mange her. Men det trenger faktisk ikke å bli så dyrt. Bruk fantasien ;-) 

Det å ta seg litt tid fra hverandre engang iblandt er også viktig. Det å henge oppå hveranre 24/7 er ikke sunt for et forhold. Man trenger faktisk å savne hverandre litt innemellom! en helg fra hverandre,å man er som nyforelsket når man ser hverandre igjen :-) 

                                               smells like teen spirit  

Mye som skal gjennomføres i et forhold. Et forhold er en jobb. Å hodet går helt varmt noen ganger. Men vil tro det er verdt det når den tid kommer å man har blitt gammle sammen og barna har vokst opp. Vi lever jo i en litt utfordrende hverdag med dine,mine og våre barn da. Men det gjelder å gjøre det beste ut av det,å få familiet livet til å funke best mulig. Finne på koselige ting sammen og være litt barnslige sammen trur jeg er viktig i en sånn hverdag.

Q: trur dere de høye skillsmissetallene/samlivsbruddene skyldes at folk prøver for lite og gir opp for fort?

 

Klem Synnøve

13 kommentarer

Systi<3

12.okt.2011 kl.10:36

fin blogg

kansje du kan se på min også

Michelle Irene Lee

12.okt.2011 kl.11:08

Så utrolig bra skrevet!

Thebecca

12.okt.2011 kl.11:09

Utrolig bra skrevet !! ;))

Catharina H.Pedersen

12.okt.2011 kl.11:20

Så rart at jeg skulle falle innom bloggen din som har skrevet om noe jeg har tenkt mye på i det siste :)

Bra skrevet, får en til å tenke og reflektere.

Jeg tror at skilsmisser kommer av flere faktorer. Selvsagt gir folk opp for raskt, gidder ikke få hjelp utenfra, lar seg friste og at man ikke kan tilgi. Jeg tror det er naturlig å bli fristet ila et kjæresteskap, samboerskap og i et ekteskap, kroppen er laget for å føle. Man trenger ikke gi etter, man burde ikke, men det skjer og det er det mange som ikke kan tilgi (her snakker vi ikke om å gå så langt at man har sex med en annen person, for den er nok vanskeligere å tilgi)...

Jeg tror man skal være litt apekatter og ikke glemme å leve selv om man har vært sammen i mange år, man skal leke, reise på gutte-/jenteturer, flørte og lage historirer man kan fortelle hverandre om senere å le av =)

Marthe

12.okt.2011 kl.11:33

Amen!

A: Ja. Jeg tror det skyldes synet vi har på livsstil for tiden også. Alle skal ha en glamorøs og problemløs livsstil, der det ikke er rom for krangler og intriger :p

Anette Hovstad ♡

12.okt.2011 kl.11:34

Utrolig bra skrevet. Elsker sånne innlegg som dette, som tar realiteten for seg og ikke legger skjul på vanskene som faktisk vil oppstå. Flott innlegg! :-)

Synnøve

12.okt.2011 kl.14:46

Anette Hovstad:Masse tusen takk :-D

Synnøve

12.okt.2011 kl.14:49

Marthe:Takk for innspill og kommentar :-) og er veldig enig i det du skriver.Alle vil ha et perfekt A4 liv...Men der er ikke jeg i det hele tatt!Trur en del av lykken kommer av å være seg selv og akseptere sine utfordringer her i livet.

Ikke snakk om å glatte over no her i gården nei! ;-)

Synnøve

12.okt.2011 kl.14:56

Catharina H.Pedersen:Så morro da :-D koselig å høre at jeg treffer blink noen ganger også :-))

Enig i det du skriver om fristelser.Er nok ganske naturlig for menneskeheten det...Men trur det er lettere å bli frista om man ikke søker hjelp,prater sammen og aksepterer sine problemer og utfordringer,å har litt team work.

Å er så viktig det du sier der! at man opplever ting hver for seg også...skaper jo spenning det også ;-) også har man faktisk no positivt å fortelle også :-D Når latteren sitter løst er mye gjort.

Synnøve

12.okt.2011 kl.14:56

Thebecca: Tusen masse takk! :-D

Synnøve

12.okt.2011 kl.14:57

Michelle Irene Lee: Tusen masse takk :-D

deveny

12.okt.2011 kl.16:52

Jeg er så enig så enig om det meste du skrive om forhold. mitt problem er at jeg ikke husker mitt gamle forhold, så jeg begynner på nytt nå.....men man må snakke og snakke og snakke om man skal komme noen vei....klemz Dev :-)))

Synnøve

12.okt.2011 kl.22:02

deveny: Takk for innspill :-)

Ja,man må snakke seg gul og blå noen ganger for å få et til å gå rundt..Samtidig er jo også ærlighet viktig,skal man komme no vei ;-) innvikla greier noen ganger..Men sååå godt når det løser seg og blir bra igjen...Reine "rusen" i seg selv det faktisk :-))

Blanke ark og tegnestifter til vettu ;-) Trenger ikke være så dumt det..Men skjønner det er kjedelig å ikke huske no da..Stå på videre Dev! Klemz :-))

Skriv en ny kommentar

Synnøve

Synnøve

30, Askim

heisann!! Synnøve her! 30 år og har to nydelige gutter på 9 og 11 år og verdens herligste samboer! vi har holdt sammen 8 gode år!disse gutta er mitt ALT <3 vi har også mange andre barn.Driver oppdrett av kaniner :-)avler dvergveddere,liten sølv og vedder/løve!:-) i denne bloggen vil jeg igrunn skrive om alt og ingenting..på godt og vondt..vi blogges :-)

Kategorier

Arkiv

hits