NAV= arbeidslat

Tipper jeg klarer å få blodet til mange bloggere og blogglesere til å koke med den overskrifta. Men det er nå slik,at mange tenker slik om dem som går på nav. Du er snylter...gidder ikke å jobbe. Det er harde fakta. Har selv fått slengt den rett i ansiktet. 

Særlig om man lever med kroniske smerter.Det er en ganske usynelig sykdom,folk ser det ikke.Du blir møtt helt annerledes viss du har en synelig sykdom,og feks sitter i rullestol. Men har man kroniske smerter,så sliter man virkelig med å bli forstått. Du ser jo så ung,sprek og oppegående ut! og du lever jo tydeligvis som flesteparten,bare at du ikke jobber.

Feks møter man folk i butikken.Neimen hei! har du blitt bedre??ser du er ute på tur?? Men saken er,at det å dra på butikken må man faktisk om det er slik eller sånn..Man må da vell få lov til å ha mat i hus,selv om man skranter?? har jo ikke akkurat no valg..Ja det kan se ut som vi lever som de fleste,men vi sliter med å i det hele tatt takle hverdagen og pliktene! mye som forgår bak 4 vegger folk ikke ser og ikke forstår. Jeg for min del pløyer gjennom dagen,på pur TRASS! kroppen skal IKKE få vinne! den har tatt ifra meg nok! sikker økonomi,huset mitt,jobben min,energien min,mye av personligheten min,mye av humøret mitt osv..Den får ikke lov til å ta mer nå!

Ja,vi er ute me venner,driver med vårt,men vi kan da ikke slutte å leve selv om vi har en skrott som bråker! Det vil ikke si det samme som at vi er i stand til å jobbe! å serriøst,de usle 8000 kr man får av nav i mnd,er neimen ikke mye å hige etter og snylte for!De fleste av oss vil faktisk ut i jobb,vi sørger fordi vi har mista jobbene våre! selv sørga jeg i godt over et år! hadde endelig funnet meg yrket og arbeidsplassen jeg ville slå meg til ro på. Å jeg er faktisk ikke ferdig med å sørge den dag i dag! Men har lært meg å leve med det. Er det no jeg savner mest,er det jobben min og det å være i full sving å fremdeles ha energi igjen,når dagen er endt! å ikke minst,stabil økonomi!!

Folk i rullestol danser sving,driver idrett ,er på butikken og driver med sitt dem også! så hvorfor skal ikke vi også gjøre det?? Jeg har prøvd det meste for å bli frisk faktisk,jeg har vært på ryggskole 2 uker 2 ganger,som innebærer at man prøver å bygge opp muskler for å få det bedre/bli frisk,jeg har vært på nesten det samme 3 uker,bare et annet sted,seinest i fjor var jeg på et opphold i 7 uker som også inneholdt masse trening,jobbing med psyken osv. Å jeg trener fremdeles aktivt for å prøve å blir frisk!  Jeg reiser fra mann, barn,venner,dyr, hus og hjem.Langt vekk og har møtt på mennesker på disse oppholdene som har gjort akkurat det samme,i håp om å bli friske! Folk må da skjønne at faiker vi sjuke,hadde vi da ikke giddi å gjort det??

Så vi prøver faktisk ALT! VI vil bli friske,vi vil bli oss selv igjen,vi vil få tilbake livet vårt! Vi prøver fysoiterapi og drøssevis av alternativt masse annet rart,deriblant kiropraktor behandling osv,osv..Mange av oss har faktisk gått personlig konkurs,fordi vi har brukt alt av penger for å bli friske! noen har faktisk tatt opp LÅN for å ha råd til behandling! for det er no nav krever..Man skal på behandling.Å jeg forstår greia,syns det er bra dem stiller krav å ikke putter oss i et hjørne og glemmer oss. MEN,da bør de vell kansje dekke behandlinga å da eller?? nei,det gjør de ikke. Da må du ha en synlig sykdom.sitter du i rullestol får du GLATT dekka det...

merkelig hvordan man blir behandla etter synelige og usynelige lidelser..Syns det er hårreisende faktisk..skrev tidligere et innlegg om usynelig lidelser om "problembarn" og atferdsvansker. Det kan du lese ved å trykke på denne linken : http://sippiline.blogg.no/1316285258_problem_barnadferdsva.html 

Så før dere dømmer,tenk dere om!! Vi kan faktisk ikke no for det selv..Blir jo nesten det samme som å beskylde folk for å være artbeidslate,viss dem får innfulensa og blir sykmeldt en uke det! Når de faktisk ikke kan no for det selv. Men de vil og vil,men får ikke til! Sånn er det faktisk med oss også! 

 

Takk for at dere tok dere tid til å lese,vet jeg har skrevet enormt mye,tenkte å lime inn no bilder,men fant ingen som passa..er skikkelig elendig på slikt...beklager :-(

 

Klem Synnøve

 

3 kommentarer

fabulosity

29.sep.2011 kl.16:12

jeg tror nok noen har det slik.men det er jo så mange som bla produserer en gjeng med unger for så å leve på nav, folk kan ha mye usynelige lidelser en ikke kan se! og de gjør hva de kan for å få bli bedre. men resten av di snylterene som såvidt gidder løfte rompa opp av sofaen for å sende inn meldekort hver 14dag de er arbeidssky, og trenger en kraftig wake up call!!! mener det altså, gidd å bidra litt i samfunnet!

Synnøve

29.sep.2011 kl.17:16

fabulosity: det er akkuart de snylterne du snakker om,som ødlegger for oss som er ordentlige sjuke å har en grunn til å gå på nav. Så at det finns snyltere,er det ingen tvil om. Budskapet mitt her,er at folk kan ta litt mer hensyn og se ann litt før de dømmer.For det er faktisk fryktelig sårende og vondt å bli dømt for no man ikke er skyldig i. Men for all del,er man 200% sikker på at vedkommende er en snylter,altså at man VET det helt sikkert,døm i vei! For de folka er seriøst et problem og de er utakknemmlige. De vet faktisk ikke hvor heldige de er som er friske og oppegående,å kan jobbe. Skjønner heller ikke hvorfor det er så stas å snylte, De snylter for smuler på bordet. rett og slett! budskapet mitt kort fortalt er dette : For å dømme andre,skal du LEVE livet demmes!og før du peker på noen,sørg for at dine egene hender er rene.jeg trur du har fortstått tegninga mi nå.:-)

Takk for innspill :-)

navref

27.des.2011 kl.12:00

Det typiske for dem som kommer med hatske og usakelige angrep på NAV kunder er at de mangler innsikt, empati, og erfaringer med livet i negativ forstand. De hadde fortjent å oppleve en situasjon hvor de selv måtte oppsøke NAV. Etter noen runder der ville de forandre oppfatning. At noen misbruker velferdsordninger skal ikke gå utover alminnelige brukere.

Skriv en ny kommentar

Synnøve

Synnøve

30, Askim

heisann!! Synnøve her! 31 år og har to nydelige gutter på 9 og 11 år og verdens herligste samboer! vi har holdt sammen 8 gode år!disse gutta er mitt ALT <3 vi har også mange andre barn.Driver oppdrett av kaniner :-)avler dvergveddere,liten sølv og vedder/løve.Har også 4 katter og 2 hetterotter:-) i denne bloggen vil jeg skrive om hverdagen på godt og vondt,temaer/nyheter som opptar meg,om dyra våre og ad/hd,for at mennesker skal forstå det bedre.Siden min yngstesønn har den diagonosen,og blir ofte misforstått og tatt som et problembarn..Det skal også sies at jeg blogger for min egen del å ikke for å få mest mulig lesere eller for å underholde andre..Men bli gjerne leser,koselig det :-) Elsker mine trofaste få lesere <3vi blogges :-)

Kategorier

Arkiv

hits