Ta dere tid til å lese dette,vær så snill :-)

Jeg var ny på ungdomsskolen, og en dag så jeg en gutt fra min klasse som var på vei hjem. Det så ut som han bar alle bøkene sine. Jeg tenkte for meg selv, hvorfor vil noen ta alle bøkene med seg hjem på en fredag? Han må virkelig være en nerd. Jeg hadde planlagt en ganske fin helg (fest og spille fotballkamp med vennene mine i morgen ettermiddag), så jeg ristet på hodet og gikk videre.

Da jeg gikk der, så jeg en gjeng med gutter, som kom løpende mot ham. De løp på ham, slo alle bøkene ut av hendene hans, og sparket beina vekk under ham så han landet rett i søla. Brillene hans for av ham og jeg så de landet ca ett par meter i fra ham. Han så opp og jeg så en forferdelig tristhet i øynene hans. Jeg følte virkelig synd på ham, så jeg løp bort til ham.

Mens han krøp rundt for å finne brillene sine, så jeg tårer i øynene hans. Da jeg gav brillene til ham, sa jeg- "De der typene der er noen tullinger. De skulle hatt juling!"
... ... ... ... 
Han så på meg og sa: "Hei, takk!" Det var et stort smil i ansiktet hans.

Jeg hjalp ham med å plukke opp bøkene hans, og spurte ham hvor han bodde. Det viste seg at han bodde jo i nærheten av meg så jeg spurte ham hvorfor jeg ikke hadde sett ham før. Han fortalte at han hadde gått på en privatskole frem til nå. Jeg ville aldri hengt sammen med noen fra en privatskole før. Vi pratet hele veien hjem, og jeg bar bøkene hans. Han viste seg faktisk å være en ganske kul type. Jeg spurte ham om han ville være med å spille fotball på lørdag med meg og vennene mine. Han sa ja.

Vi holdt sammen hele helgen, og jo mer jeg ble kjent med ham, jo mer likte jeg ham. Vennene mine synes det samme.

Mandag morgen kom, og der var Jonas igjen med sin svære stabel med bøker. Jeg stoppet ham og sa:

"For en type du er, du kommer til å bygge noen svære muskler med den svære stabelen med bøker med deg hver dag!"

Han bare lo, og gav meg halvparten av bøkene.

I løpet av de neste 3 årene ble Jonas og jeg bestevenner. Da vi var i avgangsklassen, og drev å funderte på videregående, bestemte Jonas seg for å gå allmennfag, mens jeg tenkte på handelsgym. Jeg visste at vi alltid ville være venner, og avstandene imellom oss ville aldri bli et problem. Han ville bli lege, og jeg tenkte på bedriftsøkonomi og å satse på fotballen. Jonas var den som utmerket seg i vår klasse. Jeg ertet ham stadig vekk om at han var en nerd.

Han var nødt til å forberede en tale for avslutningen på skolen. Jeg var så glad det ikke var meg som måtte gå opp på podiet å tale.

På avslutningsdagen, så jeg Jonas, han så flott ut.

Han var en av de gutta som virkelig fant seg selv i løpet av ungdomsskolen. Han var gjennomført og så faktisk stilig ut med briller. Han hadde med flere jenter å gjøre enn meg, og jentene elsket ham. Uh! Noen ganger var jeg virkelig sjalu.

I dag var en av de dagene. Jeg kunne se at han var nervøs i forbindelse med talen han skulle holde. Så jeg gav han et klapp på skulderen og sa: "Hallo tøffing, dette blir kjempebra!"

Han så på meg med en av disse blikkene (et virkelig takknemlig et), og smilte. "Takk!" sa han.

Da han begynte talen, renset han stemmen, og begynte...

"Avslutningsdagen er en dag som er til å takke dem som har hjulpet deg gjennom disse tøffe årene. Dine foreldre, dine lærere, dine slektninger, kanskje en trener, men aller mest?.dine venner. Jeg er her for å fortelle at det å være en venn for noen, er den største gave du kan gi dem. Jeg skal fortelle dere en historie...."

Jeg så da på min venn med vantro når han stod der å fortalte historien om den første dagen vi møttes.

Han hadde planlagt å ta livet av seg selv den helgen. Han foralte om hvordan han hadde ryddet ut av skapet sitt på skolen, så moren skulle slippe å gjøre det etterpå, og at han bar bøkene hjem. Han så direkte på meg, og gav meg et lite smil. - "Heldigvis, og i takknemlighet ble jeg reddet. Min venn reddet meg fra å gjøre det mest ufattelige..."

Jeg hørte et gisp ut blant mengden av folk , når den stilige, populære gutten fortalte om sitt svakeste øyeblikk.

Jeg så hans far og mor så på meg med det samme takknemlige smil. Ikke før i dette øyeblikk skjønte jeg dybden av dette.

Aldri undervurder kraften i dine handlinger. "Med en liten gest kan du forandre en annens liv. Til det bedre, eller verre. Vi er alle gitt å kunne påvirke hverandre på en eller annen måte. Se etter det gode hos andre!"

Dette er en real tankevekker,som jeg kom over her på blogg.no og kopierte. Gjør gjerne det samme dere,og spre dette budskapet videre.Sånn at så mange som mulig får lese og motta budskapet. Et veldig vitkig budskap !


Husk alltid:

VENNER ER ENGLER SOM REISER OSS OPP PÅ BEINA NÅR VÅRE VINGER HAR PROBLEMER MED Å HUSKE HVORDAN DE SKAL FLY !

tears in my eyes <3

4 kommentarer

phalene jenta

27.sep.2011 kl.15:47

Å Synnøve det var virkeliglig rørende å lese sitter med noen tårer i øye kroken du var en venn for han å du stilte opp for han da han trengte deg som mest dette innlegge sier mye om deg som person for en fantastisk, å flott person du er.

jeg er utrolig glad for å ha kommen i kontakt med deg:) stor klapp på skuldra.

du så han for den han er. Det er som oftes dem som nerder som regel som er flinkest å gjør det beste ut av en hver skole sitvasjon. Synnes i grunn ikke at det er galt å være skole flink.;)

klem fra Phalene jenta<3

Aina

27.sep.2011 kl.16:14

WOW..!!! Litt av et tankekors, og jeg håper MANGE unge mennesker (spesielt) leser dette!

Fikk tårer i øyene jeg, snufs.. <3<3<3

Synnøve

27.sep.2011 kl.16:58

phalene jenta: åååeeh! glemte å føye på at det var kopiert og at dere kan kopiere det igjen,for å sende en tankevekker til så mange som mulig. Skal redigere det MED ENGANG jeg!:-) Men skulle virkelig ønske det var jeg som hadde gjort det av hele mitt hjerte! VIRKELIG! <3 Du er jo herlig da,som tror så varmt om meg,tusen takk for det:-)Og kjempeglad for å ha deg på vennelista mi også <3

Klem fra meg <3

Synnøve

27.sep.2011 kl.17:01

Aina:Jeg også fikk tårer i øynene <3 <3 SKIKKELIG tankevekker! glemte å skrive på at dere som leser dette også kan kopiere det,å sette i innlegg selv,sånn at mange som mulig leser dette :-) Spre det videre om du vil :-D et vil glede hjertet mitt <3 kopierte dette selv også...bare så det er sagt ;-)

Skriv en ny kommentar

Synnøve

Synnøve

30, Askim

heisann!! Synnøve her! 30 år og har to nydelige gutter på 9 og 11 år og verdens herligste samboer! vi har holdt sammen 8 gode år!disse gutta er mitt ALT <3 vi har også mange andre barn.Driver oppdrett av kaniner :-)avler dvergveddere,liten sølv og vedder/løve!:-) i denne bloggen vil jeg igrunn skrive om alt og ingenting..på godt og vondt..vi blogges :-)

Kategorier

Arkiv

hits