Det å være mamma <3

Hei alle sammen :-)

Vil skrive litt om det å være mamma <3  En ting vi er enige om alle sammen,hvertfall vi som er mødre, er at det er stort ansvar! barn er som svamper....De suger til seg energien din..men gir den tilbake med en enkel liten klem eller en setning som "glad i deg mamma" :-) Mammarollen er verdens herligste jobb...men også verdens vanskligste!

 

Vi mødre er eksperter på å skylde på oss selv...Å vi blir ALLDRI bra nok! vi dømmer oss selv nedenom og hjem. Sånn har hvertfall jeg det mange ganger. Om jeg har gjort no bra,syns jeg alltids jeg kunne gjort det bedre..eller...kansje på en helt annen måte :-P ikke lett det der...

 

Som mamma har man mange roller man skal fylle i ganske mange år...resten av livet sitt faktisk..Som før nevnt i et annet innlegg..vi er lærere,pedagoger,sykepleiere,ernæringsfysologer,psykologer,sovende nattevakt osv...Kunne sikker nevnt mange fler,men da blir hele innlegget om det :-P så stopper her! Man blir hvertfall kjempesliten noen ganger! Men sånn er det jo å være mamma...lang ifra rosenrødt,men likevell helt perfekt. Man kunne alldri tenke seg å være foruten! ikke for alt gull,sølv og penger i hele verden.

 

Barna er og forblir det viktigste i livet vårt <3  de går foran alt!  noen ganger glemmer vi både familie og venner,og at det finns en verden er ute ,for vi er for opptatt med å prøve å være perfekte for våre små.. :-P Jeg har hvertfall vært der..Det var så mye å følge opp,og alt går i hundre! Lite søvn,foreldremøter,dugnader,lekser,klesvask,ammetåke,barseltåke og husarbeid osv..Og står også midt oppi stria med BUP,nannyer,ppt-tjenesten osv

 

Har det litt sånn for tiden faktisk..Er kjempesliten..Men samtidig fyller de meg med en enormt mye glede og lykke <3 så veldig vanskelig å forholde seg til det...å faktisk innrømme og kaste inn håndkle og si jeg er sliten,jeg trenger en timeout! jada,jeg klandrer meg selv for det OGSÅ! i tilfelle dere lurte :-P hehe...

 

Å jeg gleder meg sinnsykt til å ha en uke barnefri. No som HVERTFALL smerter! herregud er det riktig av meg å glede meg til en uke fri da?? Jeg vet jeg kommer til å savne dem no forferdelig med engang dem har gått over dørterskelen her for å dra på ferie.Men jeg vet også at det er en mulighet til å utforske verdnen der ute,være med kjæresten, venner,leve livet og bare slappe av..Så jeg gleder meg også hinsides..men jeg gruer meg også..skrekkblana fryd?? hehe.. Tenk om det skjer no med dem når dem er borte,å jeg ikke er der for å beskytte dem da?? masse snodige rare tanker som melder seg. :-P huffameien..Kan jo ikke tenke sånn...blir man jo sprø da :-P'

 

Noen ganger blir man bare drittlei av alle rutiner og det samme hver eneste dag...Lei av å lage mat,lei av lekser,krav fra skole,løpe rundt som en vaskehjelp for at vi skal ha det sånn nogenlune koselig rundt oss,rygg som verker,kne som verker og bråker om natta,så man ikke får sove..For så å klistre på seg smilet neste dag,smøre matpakker,pakke sekker og gymbager,sende barn på skolen,ut på møter med alle innstanser,husarbeid,middag,lekser...jada,så var vi pån igjen! dag etter dag!! 

 

Nå skal det sies at jeg har blitt flinkere til å ta hensyn til meg selv,legge fra meg pliktene og ta en timeout sammen med mann og barn,spille brettspill,ta en tur i skogen,eller slenger vi oss på sofan med god mat og film :-) Full av dårlig samvittighet når filmen er ferdig og vi har fått barna i seng..kunne jo ha rydda LITT mer! :-P never ending story den stadige hetsinga av seg selv :-P Det skal også sies at jeg som regel trives med sånn jeg har det med rutiner og livet vi lever :-D elsker en vakre familien min! de er min store stolthet her i livet <3 Jeg er bare kjempesliten akkurat nå :-P

Så...kjenner dere igjen? eller er jeg en overbeskyttende og hysterisk mor?? hehe.. Jeg tåler kontruktiv kritikk :-)

 

Klem Synnøve

5 kommentarer

phalene jenta

27.sep.2011 kl.16:52

Mange kloke ord barna er hele livet våres kunne aldri vært for uten dem.

Synes du skal nyte uke å tenk som så dette fortjener du ei fri uke til å kom deg på beina å slappe av. nyt fri uka med god samvitighet. Kjenner meg så igjenn i dette innlegget sånn har vi det her også føller jeg ikke gjør annet en å rydde å vaske å alle huslige gjøre mål.

Dagen går som regel i huslige gjøremål, møter å diverse Det kan i grunn virke hardt å være mamma noen ganger jeg bare elsker det å være mamma uansett hvordan dagene blir.

Synnes å det er koslig å få et lite avbrekk fra hverdagen med hyggelig familie samspill hvor vi gjør familie aktiviteter å vi pleier å ha det sånn At guttungen har faste lørdager hvor han bestemmet hva han har lyst til;)

Synnøve

27.sep.2011 kl.17:11

phalene jenta: Tusen takk :-)

Tenkte det var noen som kjente seg igjen ja,no som er betryggende også.Så det ikke er jeg som er helt ute å kjøre her.Føler meg overbeskyttende og helt gal noen ganger,for at jeg tenke som jeg gjør :-P Men jeg skal nok nyte uka mi og slappe av :-) Må bare bli ferdig med disse dumme tankene som virrer rundt!

Ja ikke sant! ikke rart vi blir litt rare i hodet...går jo bare rundt og rundt noen ganger! men er jo som du sier,vi elsker det å være mamma uansett <3

Ja,det er kjempekoselig og kjempeviktig med avbrekk! viss ikke blir man nokså utmatta tror jeg...Å vet ikke om no bedre måte å vise barna våre at vi er glad i dem å vil være sammen med dem :-)høres ut som koslige lørdager det da :-) da er han nok fornøyd liten gutt tenker jeg. Herlig <3 :-)

Tonje Kristin

28.sep.2011 kl.21:02

Utrolig bra skrevet!

Synnøve

28.sep.2011 kl.22:01

Tonje Kristin:Tusen takk :-D

maikenminverden

30.sep.2011 kl.23:29

Så bra du skriver! Ja man kan bli dritt lei alle rutinene i mellom. Defor er det viktig med noen dager som er litt anderledes i mellom! Fin blogg=)

Skriv en ny kommentar

Synnøve

Synnøve

30, Askim

heisann!! Synnøve her! 30 år og har to nydelige gutter på 9 og 11 år og verdens herligste samboer! vi har holdt sammen 8 gode år!disse gutta er mitt ALT <3 vi har også mange andre barn.Driver oppdrett av kaniner :-)avler dvergveddere,liten sølv og vedder/løve!:-) i denne bloggen vil jeg igrunn skrive om alt og ingenting..på godt og vondt..vi blogges :-)

Kategorier

Arkiv

hits